Close button

Справа Шеремета: експертів, які займалися портретом Кузьменко, покарали – адвокат

Справа Шеремета: експертів, які займалися портретом Кузьменко, покарали – адвокат

Адвокат лікаря і волонтера Юлії Кузьменко, підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета, повідомив, що після скарги захисту Кузьменко двох судових експертів притягнули до дисциплінарної відповідальності, повідомляє Украинская правда.

Джерело: Facebook-сторінка адвоката Тараса Безпалого

Пряма мова: "Експертів (Юрія) Ірхіна і (Андрія) Семенця притягнули до дисциплінарної відповідальності за їх портретно-психологічну експертизу (єдиний доказ причетності Юлі Кузьменко до вбивства Павла Шеремета).

Не допоміг навіть візит Рувіна (керівник Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін — ред.) перед засіданням комісії".

Що було раніше: 11 серпня Кузьменко відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

27 серпня з Кузьменко, підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета, зняли електронний засіб контролю.

Читайте також: "Я не знаюсь на вибухівці. Я музикант". Андрій Антоненко та його захист відповідають на питання УП

Вбивство Шеремета. Що відбувається зі справою, відкриті питання та відповіді

Робота над помилками і незняті питання. Що означає нова версія слідства у справі Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.
  • 22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Розслідування щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває.
  • Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.
  • 18 серпня Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко вручили обвинувальні акти, адвокати ще однієї підозрюваної Яни Дугар відмовилися його отримувати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics