Close button

Марихуана знижує рівень IQ - вчені

Марихуана знижує рівень IQ - вчені

Важливість дослідження полягає в тому, що частота вживання і доступність марихуани постійно збільшуються, повідомляє Корреспондент.

Американські вчені провели дослідження, в результаті якого з'ясували, що вживання марихуани погіршує розумові здібності людини. Відповідну наукову роботу в четвер, 3 вересня, опублікував журнал Addiction.

Автори дослідження спостерігали за тим, як змінювалася робота мозку в майже 1,2 тисячі юнаків і дівчат, які вживали цей наркотик, а також їхніх рідних братів і сестер, які не мали шкідливих звичок.

"Існує безліч свідчень того, що вживання марихуани негативно впливає на розумові здібності людини. <...> Ми спробували позбутися більшої частини факторів ризику (рівень життя, культура, виховання та ін. - ред.), спостерігаючи за змінами у стані братів і сестер", - зазначив співавтор роботи, доцент Університету Колорадо Джаррод Еллінгсон.

За словами вчених, навіть помірне вживання марихуани викликало погіршення когнітивних здібностей досліджуваних. Негативні зміни відбулися, зокрема, у вербальній пам'яті, загальному рівні IQ, гнучкості мислення і робочої пам'яті.

Важливість роботи полягає в тому, підкреслили медики, що частота вживання і доступність марихуани постійно збільшуються завдяки її легалізації в різних регіонах США й інших державах.

Раніше вчені виявили модифікований сорт марихуани, що руйнує рак. Такий штам більш ефективний, порівняно з іншими видами, оскільки має низьку токсичність і менше побічних ефектів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics