Close button

Скільки сплять багаті та бідні люди: відповідь вчених

Скільки сплять багаті та бідні люди: відповідь вчених

Сон дуже важливий для здоров'я людини. Він також впливає на наш настрій, зовнішність і продуктивність впродовж дня. Вчені з Центру по контролю і профілактиці захворювань США виявили, що заможні люди в середньому сплять вночі довше, ніж бідні, передає Мedicalxpress, повідомляє Сегодня.

Вчені проводили дослідження з 2011 по 2014 рік серед американців, щоб дізнатися про їхні звички сну. Всього в експерименті взяли участь 140 тисяч дорослих, з яких 55%, повідомили, що живуть за межею бідності та сплять сім-вісім годин.

При цьому майже 67% американців, які живуть на 400% вище межі бідності, повідомили, що висипаються повноцінно вночі.

Межа бідності в США залежить від статку і розміру сім'ї. Для однієї людини він становить 11 670 доларів на рік, а для сім'ї з чотирьох людей – 23 850 доларів.

Разом з тим, дослідники не стали копати глибше, щоб з'ясувати, чому заможні люди сплять більше, але деякі фахівці в галузі сну припустили, що це, ймовірно, пов'язано з кількістю годин, які люди повинні працювати, або навіть з кількістю робочих місць.

Вони також відзначають, що у багатих людей більше допомоги у догляді за дітьми і в повсякденних справах, таких як приготування їжі, прибирання та догляд за собою. Заможні люди також зазвичай живуть в зручніших для сну приміщеннях, таких як тихі райони і окремі зручні ліжка.

Попередні дослідження показали, що хронічна нестача сну може призвести до багатьох проблем зі здоров'ям, від високого кров'яного тиску до депресії, ожиріння та діабету. Було виявлено, що в поєднанні із загальним стресом він сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, ризику раку, зниження якості життя і збільшення шансів померти.

Ганна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics