Close button

Соколова оприлюднила ще одну порцію записів про “вербування вагнерівців”

Соколова оприлюднила ще одну порцію записів про “вербування вагнерівців”

Журналістка Яніна Соколова оприлюднила нові плівки нібито вербування українськими спецслужбами російських найманців із Приватної військової компанії "Вагнера", які воювали на Донбасі, повідомляє Украинская правда.

Джерело: Соколова у Facebook

Деталі: Журналістка пояснила, що нові плівки т.зв. "Вагнергейт" їй надіслали наприкінці минулого тижня на електронну пошту. У файлі були аудіозаписи й документи.

Це вже друга частина розмов із найманцями, першу оприлюднили кілька тижнів тому.

Соколова закликала провести незалежне розслідування зриву спецопераціі, яку, на її переконання, все ж планували представники Українських спецслужб.

Подробиці: На записах нібито вербування "Куратор" говорить, що він "від Шамана", і розпитує Олексія Волгіна,, Дмитра Григоряна й Дмитра Савицького про "бойовий досвід", зокрема на сході України.

- Олексій Волгін розповів, що був у Дебальцевому, Луганську, працював медиком. Його підрозділ "Група Вагнер" збило Іл-76 (14 червня 2014 року над Луганською областю). Командиром, за словами Волгіна, був особисто Вагнер, його називали позивним 221-й або по батькові Валерійович. Був там і "Музикант".

- Дмитро Григорян розповів, що воював на Донбасі з травня 2014-го до серпня 2015-го року, Заходили зі штабом "Дельфіна", "Степанович заводив", були у Краснодоні, Луганську, Дебальцевому, Алчевську, Красному Лучі, Пісках. Сам Григорян був корегувальником або супроводжував вантажі від кордону, працював із ПЗРК. Працював по Луганській області. Супроводжував "Буки". Знає Савицького ("Сову"), говорить, що той "був при Дельфіні". Каже: у 2018-му році по АН-у били з "Бука".

- Дмитро Савицький ("Сова") розповів про бойові пуски. За його словами, по "Ілу" "було два розрахунки", а взагалі "швидкості великі були, не долетів... намагалися (пуски робити), але вислизали, швидкі були". "Сова" підтвердив, що "було два пуски" з ПЗРК і два влучення. Був ще третій – але "його не бачили", на висоті метрів 900 літак був.

Передісторія...

Новини

Популярні теми форуму

analytics