Close button

Інфляція в Україні прискорилася: за що платимо більше

Інфляція в Україні прискорилася: за що платимо більше

Споживча інфляція в Україні в серпні 2020 року в річному вираженні – порівняно з серпнем 2019 року – становила 2,5%, прискорившись із 2,4% у липні, повідомляє Сегодня.

Як повідомляється на сайті Держслужби статистики України, порівняно з попереднім місяцем споживчі ціни в серпні знизилися на 0,2%, а з початку року – зросли на 1,2%.

На споживчому ринку в серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,5%. Найбільше (на 13,5% та 8,4%) подешевшали овочі та фрукти. На 0,9-0,6% знизилися ціни на кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, продукти переробки зернових, макаронні вироби, цукор. Водночас на 3,4–0,9% подорожчали яйця, рис, м’ясо та м’ясопродукти, соняшникова олія.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,5%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,2%.

Одяг і взуття подешевшали на 3,0%, у т.ч. взуття – на 4,0%, одяг – на 2,3%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 5,7% сталося переважно за рахунок підвищення цін на природний газ на 37,7%.

Ціни на транспорт зросли на 1,2% передусім за рахунок подорожчання палива та мастил на 2,8%, автомобілів – на 2,4%.

Нагадаємо, в серпні прем'єр Денис Шмигаль заявив, що за нинішньої економічної ситуації для підтримки українських експортерів і економіки прийнятним є показник інфляції в межах 6-7, хоча інфляційна мета Нацбанку становить 5%.

Ігор Тимофєєв

Новини

Популярні теми форуму

analytics