Close button

КСУ звинуватили в порушенні Конституції

КСУ звинуватили в порушенні Конституції

У Національному агентстві з питань запобігання корупції вважають, що розгляд антикорупційного законодавства в закритому режимі був порушенням статті 147 Конституції, повідомляє Корреспондент.

Конституційний Суд порушив Конституцію України, розглядаючи положення антикорупційного законодавства в закритому режимі, - про це на брифінгу в середу, 28 жовтня, заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Відповідний брифінг голова Національного агентства з питань запобігання корупції провів у зв'язку із вчорашнім рішенням Конституційного Суду, яким скасовано низку норм законодавства щодо боротьби з корупцією.

"Розгляд у закритому режимі є прямим порушенням ст. 147 Конституції, яка вимагає, щоб діяльність КСУ ґрунтувалася на принципах гласності та верховенства права", - зазначив він.

Новіков також підкреслив, що кілька суддів КС приймали рішення в умовах конфлікту інтересів.

"Ці обставини дають привід сумніватися в об'єктивності суддів у цій справі", - повідомив голова НАЗК.

У той же час він заперечує твердження про тиск на суддів КС, яке нібито справляло НАЗК.

За словами Новікова, справи, які були відкриті стосовно суддів Конституційного Суду, навіть хронологічно не збігаються у часі з розглядом конституційності окремих положень антикорупційного законодавства.

"Повні перевірки суддів Конституційного Суду були розпочаті в травні, подання в КС було в серпні. За суддею Мойсиком перевірка про суттєві зміни в майновому стані була розпочата до подання", - заявив голова НАЗК, підкресливши, що хронологічно можна пов'язувати ці дві події.

Новини

Популярні теми форуму

analytics