Close button

Дослідження зв'язало смерті від COVID-19 із забрудненням повітря

Результати спільного дослідження німецьких і кіпрських вчених, опубліковані в журналі Cardiovascular Research, показали, що забруднення повітря могло стати причиною смертності 15% жертв від коронавирусной інфекції у всьому світі.

У дослідженні вчені відзначили, що особливо це характерно для Європи і країн Східної Азії. Для того, щоб з'ясувати, як сильно забруднення повітря впливає на перебіг захворювання COVID-19, вчені порівняли супутникові карти поширеності аерозолів в повітрі великих міст світу з тим, як часто їх жителі вмирали від коронавирусной інфекції в першій половині 2020 року, повідомляє Aljazeera.

Дослідники порахували, як багато твердих і рідких частинок, що знаходяться в повітрі, потрапляє в легені жителів великих мегаполісів і як їх проникнення може вплинути на ймовірність розвитку запалення. Таким способом вчені вирахували частку жертв COVID-19, на смерть яких вплинуло забруднення повітря.

У країнах Східної Азії, де рівень забруднення повітря є одним з найвищих на планеті, дослідники виявили, що 27% смертей від COVID-19 можуть бути пов'язані з негативними наслідками для здоров'я поганої якості повітря. Частка смертей від COVID-19, пов'язаних з забрудненням повітря, в Європі склала 19%, а в Північній Америці - 17%.

Новини

Популярні теми форуму

analytics