Close button

Американці масово закуповують вогнепальну зброю

Американці масово закуповують вогнепальну зброю
Під час пандемії коронавирусной інфекції продажі вогнепальної зброї в Каліфорнії зросли до безпрецедентного рівня за всю історію спостережень.

Протягом періоду з березня по вересень ФБР провело 462 000 перевірок анкетних даних, пов'язаних з купівлею вогнепальної зброї в Каліфорнії, що на 209 000 перевірок, або 83%, більше, ніж роком раніше. Перевірки біографічних даних, пов'язані з купівлею довгоствольної зброї, також зросли по всьому штату на 110 000, або на 54%, з березня по вересень в порівнянні з тим же періодом 2019 року, повідомляє KHN.

Активісти із захисту прав на зброю, прихильники контролю над зброєю і експерти в галузі суспільної охорони здоров'я пояснюють, що зростання продажів зброї викликано страхом, невпевненістю в завтрашньому дні і прагненням до більшої захищеності в умовах пандемії коронавирусной інфекції.

Вчені з програми досліджень по запобіганню насильства Каліфорнійського університету в Девісі стурбовані зростанням продажів вогнепальної зброї. Вони недавно опублікували дослідження, в якому вивчалися наслідки зростання продажів зброї під час пандемії. Використовуючи дані Архіву насильства із застосуванням вогнепальної зброї, дослідники підрахували, що додаткові продажі зброї призвели до майже 800 додаткових поранень і смертельних наслідків з березня по травень 2020 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics