Close button

8 міфів про веганство

8 міфів про веганство

Читати російською, повідомляє Medical News Today.

Першого листопада світ відзначив Всесвітній день вегана. На честь цього свята пропонуємо добірку найбільш поширених міфів про веганство, які вводять в оману.

1. Веганство і вегетаріанство - одне і те ж.

Ні це не правда. Вегетаріанці не споживають м'ясо, але можуть їсти молочні продукти і іноді яйця. Вегани ж не вживають продукти тваринного походження взагалі.

2. Рослинні дієти завжди корисні для здоров'я.

Ні це не так. В останні десятиліття все більше досліджень демонструють зв'язок між споживанням червоного м'яса і погіршенням стану здоров'я. Наприклад, споживання обробленого червоного м'яса пов'язане з раком товстої кишки, ожирінням, серцевими захворюваннями і діабетом. Але, як не все м'ясо червоне,так не всі вегетаріанські та веганські дієти корисні для здоров'я. Деякі замінники м'яса можуть містити велику кількість солі, що також негативно позначається на здоров'ї.

3. Вегетаріанство гарантує схуднення.

На жаль, це не так. Як зрозуміло з попереднього міфу, не всі вегетаріанські та веганські дієти однаково корисні для здоров'я. Ключ до втрати ваги - це здорова дієта і регулярні фізичні вправи, і ні те, ні інше не вимагає відмови від продуктів тваринного походження.

4. Вегетаріанцям і веганам не вистачає білка.

Це не правда. Білок міститься в багатьох рослинних продуктах харчування.

5. Без м'яса не можна наростити м'язи.

Ні, це не так. Білок можна легко знайти в рослинних продуктах.

6. Молочні продукти необхідні для міцних кісток.

Для міцних кісток необхідний кальцій, який вегани можуть отримати з рослинних продуктів. Для цього необов'язково вживати в їжу молочні продукти.

7. Соя збільшує ризик раку грудей.

В даний час немає доказів того, що вживання в їжу продуктів на основі сої збільшує ризик виникнення раку грудей.

8. Вагітним необхідно вживати в їжу м'ясо і молочні продукти.

Під час вагітності важливо приймати всі поживні речовини, яких потребує плід. Рослинна їжа може забезпечити переважна більшість з них. Вегетаріанцям або веганам може знадобитися додаткове планування раціону харчування, щоб забезпечити організм достатньою кількістю поживних речовин.

Новини

Популярні теми форуму

analytics