Close button

До кого ставляться гірше, ніж до іммігрантів або гомосексуалістів

До кого ставляться гірше, ніж до іммігрантів або гомосексуалістів

Читати новину російською, повідомляє Medical News Today.

Згідно з дослідженням, проведеним у 2015 році, було встановлено, що до веганів люди ставляться більш негативно, ніж до атеїстів, іммігрантів, гомосексуалістів і асексуалів.

Вегетаріанство і веганство набирають популярність у всьому світі. Оскільки все більша кількість людей вирішують дотримуватися рослинної дієти, дуже важливо зрозуміти, чому у суспільстві негативно ставляться до вегетаріанців і веганів.

Велику роль у формуванні негативної громадської думки про людей, які відмовилися від продуктів тваринного походження, відіграють засоби масової інформації. Дослідження, що вивчало, як ЗМІ у Великобританії повідомляють про веганство, показало, що з 397 статей у 74,3% публікацій критикували або висміювали вегетаріанство.

Інша причина, з якої у суспільстві відчувається неприязнь до людей, які не вживають продуктів тваринного походження, полягає в тому, що вегани змушують нас відчувати себе винуватими. Адже люди схильні інтерпретувати чийсь вибір не їсти м'ясо, як засудження їх за вживання м'ясних продуктів.

Також існує думка, що люди відчувають ненависть до веганів через когнітивний дисонанс від поїдання м'яса: людина схожа на тварину, і тому той факт, що ми їх їмо, здається неправильним, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо.

Питання, чому веганство викликає гнів у людей, досить складне і вимагає подальшого вивчення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics