Close button

Німецька вакцина до кінця року буде готова

Німецька вакцина до кінця року буде готова

Проміжні результати досліджень вчені називають "дуже обнадійливими". В останній фазі випробувань візьмуть участь до 30 тисяч добровольців, повідомляє Корреспондент.

Німецька біофармацевтична компанія CureVac NV заявила про успішне проведення другої фази випробувань вакцини проти коронавірусу і тепер планує почати заключний етап до кінця року. Про це повідомляє прес-служба компанії у вівторок, 3 листопада.

"Ми готові почати ключове випробування 2b / 3 (2-3-ї фази, - ред.) до кінця 2020 року", - сказано в повідомленні.

Раніше стало відомо, що CureVac планує почати глобальне клінічне дослідження фази 2b / 3 за участю майже 30 тисяч добровольців у четвертому кварталі 2020 року.

Перша фаза випробувань проводилася на здорових дорослих добровольцях в Німеччині та Бельгії. Зараз вакцина CVnCoV проходить клінічне випробування фази 2а серед дорослих осіб в Перу і Панамі. Проміжні результати дослідження, зокрема, фази 1, яка охопила понад 250 здорових осіб у віці від 18 до 60 років, є "дуже обнадійливими", заявив професор Петер Кремснер, директор Інституту тропічної медицини Тюбінгенського університету, провідний дослідник фази 1.

Як відзначили в компанії, реактогенність вакцини постійно контролювалася Комісією з моніторингу даних і безпеки. Вакцина, як правило, добре переносилася у всіх випробовуваних дозах, жодних сполучних серйозних побічних явищ не спостерігалося.

Новини

Популярні теми форуму

analytics