Close button

Найбагатша людина Китаю втратила $2,5 млрд

Найбагатша людина Китаю втратила $2,5 млрд

Читати російською мовою, повідомляє Минфин.

Статки китайського мільярдера Джека Ма скоротилися на $2,6 млрд за добу.

Про це свідчать дані рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в режимі реального часу.

Статок Ма

На момент публікації капітал Ма оцінювався в $63,4 млрд — це все одно найбільший показник в Китаї та 16-й у світі. Для порівняння, у березні, коли вийшов щорічний рейтинг найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes, статок Ма оцінювався в $38,8 млрд.

Причина зменшення капіталу

Причина зменшення капіталу Ма — обвал акцій компанії Alibaba, співзасновником і співвласником якої він є. У середу вони втратили на гонконзькій біржі 6,8%. На 10:00 папери компанії коштували 279,4 гонконзьких доларів ($36,04).

Акції компанії на Нью-Йоркській біржі впали ще напередодні — після того, як шанхайська біржа оголосила про припинення первинної публічної пропозиції Фінтех-компанії Ant Group.

Третина цієї компанії належить Alibaba. IPO Ant Group могло стати найбільшим у світі за кількістю залученого капіталу: компанія розраховувала отримати рекордні $34,4 млрд.

Вихід на біржу планувався 5 листопада на двох майданчиках одночасно — в Шанхаї та Гонконгу.

3 листопада стало відомо, що регулятори Китаю раптово припинили IPO в Шанхаї, і, відповідно, не відбудеться вчасно і пропозиція в Гонконзі.

Як зазначила сама Ant Group, їй повідомили, що вона не задовольняє вимоги або умови розкриття інформації для проведення IPO.

Новини

Популярні теми форуму

analytics