Close button

Україна представила план щодо Донбасу

Україна представила план щодо Донбасу

Офіційний Київ розробив План спільних кроків, який передбачає повне припинення збройного конфлікту на Донбасі. Про це заявив глава української делегації в тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, повідомляє Вести.

За його словами, всі збройні формування і озброєння повинні бути виведені з окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року.

За його словами, після цього Україна повинна взяти під контроль державний кордон з РФ і забезпечити в ОРДЛО нормальну життєдіяльність. "Тобто, складова безпеки стає головною, визначальною для того, щоб рухатися вперед", - наголосив Кравчук.

За його словами, важливо буде чітко врегулювати питання відповідальності для учасників збройного конфлікту і амністії тих, хто не вчинив злочинів.

"Це повинно бути зроблено шляхом прийняття Верховною Радою відповідного законопроекту, текст якого потрібно буде обговорити в робочій групі ТКГ з політичних питань", - пояснив Кравчук.

Він висловив надію, що Російська Федерація, Німеччина і Франція підтримають таку пропозицію. Згідно з українським планом, не пізніше 31 березня 2021 року на території ОРДЛО повинні бути проведені місцеві вибори відповідно до Конституції та законів України і з дотриманням стандартів ОБСЄ.

"Крім того, необхідно буде прийняти закон про особливості проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Я думаю, що Верховна Рада вже напрацювала багато в цьому напрямку. Потрібно підняти всі ці напрацювання, подивитися на їхній зміст, і з урахуванням тих змін, які відбулися, прийняти відповідне рішення", - зазначив Кравчук.

За його словами, Україна також буде пропонувати створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

"Без неї відновити там економіку буде неможливо. І ця вільна економічна зона, згідно з нашим баченням, повинна діяти десь орієнтовно до 2050 року. Розрахунки показують, що цей час дозволить привести регіон Донбасу в нормальний стан", - заявив він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics