Close button

Кім Чен Ин назветься генералісимусом

Кім Чен Ин назветься генералісимусом

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин може найближчим часом стати генералісимусом. Про це повідомляє агентство "Йонхап" з посиланням на дані південнокорейської розвідки.

Відзначається, що на VIII з'їзді Трудової партії Кореї у січні 2021 року 38-річному Кіму можуть надати найвище військове звання країни. Інших подробиць з цього приводу не наводиться.

У жовтні Кім Чен Ина помітили на військовому параді в Пхеньяні, присвяченому 75-річчю заснування панівної у республіці Трудової партії Кореї (ТПК). На ньому демонструвалися нові озброєння, включаючи ракетні та артилерійські системи. За його проведенням стежили розвідки США і Південної Кореї.

Також серед озброєнь була продемонстрована 22-метрова міжконтинентальна ракета "Хвасон-15", здатна досягти території США. Її успішні випробування зброї відбулися три роки тому.

Відомо, що вищий керівник Північної Кореї маршал Кім Чен Ин в армії не служив. Його дід Кім Ір Сен, який правив Північною Кореєю майже півстоліття, і батько Кім Чен Ір мали звання генералісимуса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics