Close button

Рада вводить компенсації за затримку пенсій і зарплат

Рада вводить компенсації за затримку пенсій і зарплат

Компенсацію можна буде отримати за затримку пенсій, соціальних виплат, стипендій, заробітної плати, повідомляє Корреспондент.

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 3817, яким пропонується платити українським громадянам компенсації за затримку виплат пенсій і заробітних плат. За документ проголосували 247 нардепів, передає РБК-Україна.

Закон розширює перелік видів грошових доходів, за порушення термінів виплати яких громадянам нараховується компенсація. У такі виплати пропонують включити пенсію, щомісячне грошове довічне утримання, соціальні виплати, стипендії, заробітну плату, суму індексації грошових доходів громадян.

У документі прописані й джерела таких виплат. При цьому в пояснювальній записці зазначено, що прийняття закону не призведе до додаткових витрат з держбюджету.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні підвищили "мінімалку" до 5 000, а в наступному році очікується подвійне підвищення: із січня - до 6 000 грн, а з липня - до 6 500 грн.

У Нацбанку очікують, що після підвищення мінімальної зарплати на 30% в 2021 році очікується зростання середньої зарплати в країні на 15%.

Новини

Популярні теми форуму

analytics