Close button

Лікар назвав заборонені при COVID-19 продукти

Лікар назвав заборонені при COVID-19 продукти

Читати новину російською мовою, повідомляє РБК.

При зараженні коронавірусною інфекцією потрібно скоротити споживання солі та виключити алкоголь. Про це розповів в інтерв'ю радіо Sputnik лікар-терапевт Філіп Кузьменко.

"Треба підтримувати водно-сольовий баланс", - сказав Кузьменко.

За його словами, для цього хворим на COVID-19 потрібно пити більше води, а також уникати солоної їжі, наприклад, солоної риби, солоних огірків. Споживання алкоголю також слід обмежити, адже він сприяє зневодненню, пояснив лікар.

Він додав, що солона їжа робить кров більш густою, що шкідливо при коронавірусній інфекції.

"Сіль відтягує рідку складову в тканини, а в самих судинах як би відбувається згущення. <...> Побічно це може вплинути, якщо людина хворіє на ковід", - зазначив Кузьменко.

Раніше лікарі попередили про небезпеку алкогольних напоїв при зараженні коронавірусом. За словами лікаря-нарколога Олексія Казанцева, алкоголь в будь-яких його проявах призводить до згущення крові, в той час, як одним з ускладнень COVID-19 є тромбоемболія - закупорка життєво важливих кровоносних судин тромбом. Тому алкоголь може негативно позначитися на стані хворого.

Також він зазначив, що алкоголь несумісний з ліками, які призначаються при лікуванні COVID-19, у тому числі з антибіотиками.

Своєю чергою лікар психіатр-нарколог Любов Шішенкова розповіла РБК, що алкоголь ускладнює перебіг будь-якого захворювання, бо послаблює імунітет людини.

Новини

Популярні теми форуму

analytics