Close button

FT: Байдена чекає жорстока криза після інавгурації

FT: Байдена чекає жорстока криза після інавгурації

Читати новину російською мовою, повідомляє Газета.Ru.

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден в разі інавгурації в січні зіткнеться з жорсткою кризою через коронавірус, пише Financial Times з посиланням на думку експертів у сфері охорони здоров'я.

"Вірус вже вийшов з-під контролю в багатьох частинах країни, і це ідеальний сценарій для його подальшого поширення", - заявив ексглава Центрів США по контролю і профілактиці захворювань Том Фріден.

Вірусолог з Колумбійського університету Анджела Расмуссен вважає, що американці відчували "постійне маніпулювання через COVID-19" в останні кілька місяців. Вона додала, що для того, щоб переконати громадян у чесності влади, "потрібні величезні зусилля".

Сам Байден відзначав, що боротьба з COVID-19 стане пріоритетом для його адміністрації. Дві істотні проблеми, які чекають на нього, - це зростання числа заражених і тих американців, хто не довіряє порадам медиків.

Байден також говорив, що в разі обрання він введе масковий режим на території всіх США. У вересні кандидат від демократів заявив, що Трамп не зміг зберегти холоднокровність в розпал пандемії COVID-19 і не вжив необхідних заходів щодо боротьби з нею, тому Америка постраждала серйозніше, ніж будь-яка інша країна.

"Все своє життя Дональд Трамп біг від проблем, з якими стикався. У світлі цієї кризи, справжньої кризи, коли треба було, щоб президент відіграв провідну роль, він не впорався. Він заціпенів, і він запанікував, а Америка поплатилася", - сказав демократ.

Він додав, що президент хотів приховати від американців можливі наслідки пандемії, оскільки "був наляканий панікою на фінансових ринках, що знизило б шанси Трампа на переобрання". У відповідь Трамп зазначив, що Байден не повинен критикувати його дії під час пандемії COVID-19. За словами глави Білого дому, Байден, перебуваючи на посаді віцепрезидент, справлявся з пандемією свинячого грипу набагато гірше, ніж він з коронавірусом.

Журналістка CNN, яка розмовляла з ним, нагадала, що раніше на церемонії з нагоди дня поминання Трамп з'явився без маски, а Байден був і в масці, і сонцезахисних окулярах. При цьому незабаром у своєму Twitter-акаунті президент США опублікував фотографію демократа в масці - на думку співробітниці телеканалу, таким чином Трамп хотів "принизити" Байдена і показати "слабкість свого опонента".

Варто відзначити, що запис, який привернув увагу CNN, Трампа, був оригінальним постом - президент ретвітнув запис політичного аналітика Fox News Брита Хьюмена. Той супроводжував знімок Байдена підписом: "Це могло б пояснити, чому Трамп не любить носити маску на публіці".

При цьому поява Байдена на публіці стала першою за довгий час, понад місяць до цього він провів у своєму будинку, в той час, як Трамп порівняно активно зустрічався зі своїми прихильниками та роз'їжджав по країні.

Раніше президент США заявив, що надів медичну маску вперше з початку пандемії коронавірусу. Це сталося під час візиту на автомобільний завод Ford в штаті Мічиган.

Трамп продемонстрував журналістам тканинну маску, проте надягати її не став. "Я не хотів доставляти пресі таке задоволення і показуватися в ній", - сказав американський лідер, відзначивши, що маска "виглядає мило".

Ще на початку квітня Дональд Трамп заявив, що носіння маски - добровільна справа кожного громадянина США. При цьому американська влада рекомендує населенню носити засоби індивідуального захисту, щоб боротися з поширенням коронавірусу.

Зараз в США зафіксовано майже 10 млн випадків коронавірусної інфекції. Померли від COVID-19 понад 237 тис. Американців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics