Close button

Путін відмовився вітати Байдена з перемогою

Путін відмовився вітати Байдена з перемогою

Російський лідер Володимир Путін поки не буде вітати Джо Байдена з перемогою на виборах президента США, повідомляє Деловая столица.

У Кремлі обіцяють зробити це після офіційного підведення підсумків голосування, хоча чотири роки Путін привітав Дональда Трампа практично відразу після оголошення попередніх підсумків голосування

Про це заявив сьогодні прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

"Передбачаючи ваше можливе питання про привітання Путіна обраному президенту США, хочу сказати наступне: ми вважаємо коректним дочекатися офіційного підсумовування виборів, що відбулися", — сказав він журналістам на брифінгу.

При цьому Пєсков зробив формальне пояснення різниці з ситуацією з поздоровленням Трампу чотири роки тому.

"Різниця є очевидною. Ви бачите, що там мають бути певні юридичні процедури, які були анонсовані чинним президентом. Цим ситуація і відрізняється. Тому ми вважаємо коректним дочекатися все-таки офіційного оголошення", — сказав прессекретар російського лідера.

Пєсков не став відповідати на питання, оголошення якої інстанції про результати виборів буде вважатися офіційним.

"Я утримаюся. Поки немає взагалі офіційних ніяких результатів", — сказав він.

При цьому в Кремлі сподіваються, що з новим президентом США вдасться налагодити діалог і домовитися про нормалізацію двосторонніх відносин.

"Путін неодноразово говорив про те, що він проявить повагу до будь-якого вибору американського народу, і що він буде готовий до роботи з будь-яким обраним президентом США", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, глава Демократичної партії Джо Байден заявив про обрання президентом Сполучених Штатів Америки. Своєю чергою чинний глава США Дональд Трамп має намір подати в суд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics