Close button

Після Білого дому на Трампа чекає суд

Після Білого дому на Трампа чекає суд

Читати новину російською мовою, повідомляє ИноТВ.

Проти Дональда Трампа, його сім'ї та компанії є ряд позовів в суді, і поки він займав крісло президента, у нього був імунітет від судового переслідування.

Однак коли він піде з посади, його зможуть притягнути до відповідальності за самим різними звинуваченнями: від зґвалтування до ухилення від сплати податків, пише USA TODAY.

Президент Дональд Трамп уже давно і сам подає в суд, і стає відповідачем за позовами, пише USA TODAY. Так було і до його президентського терміну, так буде і після. Так що ряд позовних заяв чекають того моменту, коли з нього спаде імунітет президента. Деякі з цих справ можуть загрожувати репутації його сім'ї, інші - його бізнесу, а окремі - йому самому.

Так, в американського правосуддя є давнє правило - людину, яка знаходиться на посту президента, не можна судити по кримінальних справах. Але це стосується лише тих дій, що були зроблені під час його служби. А більшість звинувачень проти Трампа стосуються його минулої роботи в Нью-Йорку, наприклад, справи про несплату податків. Автори статті описують деякі з обвинувачень, які загрожують Трампу.

Наприклад, прокурори Манхеттену розслідують імовірну кримінальну діяльність в Trump Organization. Слідство вже запросило фінансові та податкові документи за 8 років, але Трамп назвав це "політичним переслідуванням", подав скаргу до Верховного суду. Втім, той ухвалив, що американський президент не володіє імунітетом в даному питанні.

Інша справа щодо компанії Трампа стосується його сина Еріка, який нею керує. Його викликали в суд і попросили надати документи. Син Трампа намагався відкласти слухання до післявиборчого періоду, але йому довелося з'явитися в суді в жовтні. Деталі того слухання не публікувалися.

Дві жінки звинувачують Трампа в сексуальних домаганнях. Колишня журналістка Elle заявила, що Трамп її зґвалтував. Коли президент відповів, що вона його оббрехала заради збільшення продажів її мемуарів, вона у відповідь подала позов про захист честі й гідності, вимагаючи також провести генетичну експертизу. Колишня учасниця шоу Apprentice теж звинуватила Трампа в домаганнях, Трамп її слова також відкинув і також отримав зустрічний позов.

При цьому проти Дональда Трампа є й сімейні позови. Його племінниця Мері звинуватила його в обмані на мільйони доларів при спадкуванні частки в бізнесі. Вона опублікувала мемуари, які представляють сім'ю в поганому світлі.

Трампа звинувачують також в тому, що його комітет по інавгурації, некомерційна організація, переплатив за оренду залу і харчування в готелі, що належить Трампу. А також Трампа звинувачує його адвокат Майкл Коен, який скаржиться, що президент обіцяв оплатити його судові витрати, але перестав це робити, як тільки Коен вирішив співпрацювати зі слідством, пише USA TODAY.

Новини

Популярні теми форуму

analytics