Close button

Дах київської багатоповерхівки перетворили в сонячну електростанцію

Дах київської багатоповерхівки перетворили в сонячну електростанцію

Це перша в Україні промислова СЕС, яка розташована на даху багатоквартирного житлового будинку, повідомляє DOM.RIA.com.

ДТЕК Київські електромережі підключив до мережі дахову сонячну електростанцію, розташовану на проспекті Романа Шухевича, 30, в Дніпровському районі Києва. Це перша в Україні промислова сонячна електростанція, яка побудована на даху багатоквартирного житлового будинку. Інвестором проєкту стала українська компанія «Аврора Терм», вклавши в будівництво станції понад $ 330 тис. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

У повідомленні наголошується, що СЕС складається из 1 200 сонячних панелей і займає площу понад 4 тисяч квадратних метрів. Її потужність становить 330 кВт. При сонячній погоді за одну годину роботи така станція здатна повністю зарядити батареї 8 електромобілів.

«Найближчим часом плануємо збільшити загальну потужність наших дахових СЕС в Києві до 2 мегават. Наступну станцію відкриємо на столичній Русанівці. На етапі переговорів про співпрацю 4 будинки в Деснянському районі та 1 на Оболоні. Є плани на спорудження дахових СЕС і в інших регіонах України», – повідомив Юрій Івко, директор і засновник «Аврора Терм».

Інвестор уклав з жителями будинку договір на оренду даху. І тепер щомісяця платить більше 4 тисяч гривень, які можуть витрачатися на утримання і ремонт будівлі. У процесі спорудження СЕС була відремонтована покрівля багатоповерхівки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics