Close button

Туреччина відмовилася від двигунів "Мотор Січ"

Туреччина відмовилася від двигунів "Мотор Січ"

Читати новину російською мовою, повідомляє РБК-Украина.

Туреччина відмовляється від використання у виробництві військових ударних безпілотників Bayraktar ТВ2 двигунів українського виробника "Мотор Січ".

Про це повідомив міжнародний інформаційний портал про оборонну й аерокосмічну промисловость Global Defense Corp.

За його відомостями, турецькі військові віддали перевагу двигуну виробництва дочірньої компанії Turkish Aerospace Industries.

"Новий двигун, вироблений TUSAS Engine Industries має найвищі показники ефективності в своєму класі в усьому світі", - пише Global Defense Corp, цитуючи слова Сельчука Байрактара, технічного директора Bayraktar.

Він також поділився відеоматеріалами з випробувань двигуна і зазначив, що це не прототип, а двигун масового виробництва.

Перехід на використання двигунів власного виробництва Туреччина здійснює на тлі зовнішнього політичного тиску та введення різними країнами ембарго на поставки військових технологічних рішень.

У свою чергу, Канада офіційно оголосила, що припинила видачу дозволів на експорт озброєнь для Туреччини, оскільки ці технології можуть бути використані Анкарою у військовому конфлікті між Вірменією і Азербайджаном. А США почали блокування експорту двигунів Honeywell.

Раніше експерти попереджали, що можлива україно-турецька угода в сфері оборонного співробітництва несе в собі безліч ризиків для Анкари.

Крім того, аналітики вважали дивною появу на переговорах в Анкарі про військово-технічне співробітництво В'ячеслава Богуслаєва.

Пізніше з'ясувалося, що віце-прем'єр Уруський пропонував туркам купити акції китайських інвесторів "Мотор Січ".

Як відомо, контрольний пакет акцій (понад 50%) єдиного українського серійного виробника авіаційних двигунів компанії "Мотор Січ" належить групі китайських інвесторів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics