Close button

Поліція відкрила справу за фактом зникнення Кернеса

Поліція відкрила справу за фактом зникнення Кернеса

Читати новину російською мовою, повідомляє Новое время.

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Геннадія Кернеса. Про це повідомляє пресслужба поліції.

До поліції звернувся керівник громадської організації: він заявив, що з 61-річним мером немає зв’язку, а про його місцеперебування нічого не відомо. 9 листопада слідчі Шевченківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) з приміткою "безвісти зниклий". У поліції додали, що перевіряють інформацію.

4 листопада міська територіальна виборча комісія Харкова оголосила Геннадія Кернеса харківським міським головою. Він переміг у першому турі з результатом 60,34% і очолив Харків втретє.

Виборчі перегони Кернес провів у лікарні - спершу в харківській, куди його госпіталізували через зараження коронавірусом, потім у Шаріте в Берліні - через загострення хронічних захворювань. Медики пов’язують погіршення стану здоров’я Кернеса з пораненням, яке він отримав внаслідок замаху у 2014 році.

У команді Кернеса протягом останніх двох місяців регулярно спростовують чутки про його смерть. За даними Харківської міськради, він живий і йде на поправку. Востаннє його бачили на публіці в День міста, 23 серпня 2020 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics