Close button

Турція привітала Азербайджан з перемогою

Турція привітала Азербайджан з перемогою

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу привітав Азербайджан після досягнення угоди про припинення війни в Нагірному Карабасі. Відповідний пост з'явився в Twitter.

"Дорогий Азербайджан домігся значних успіхів на фронті й за столом переговорів. Я щиро вітаю вас з цим щасливим досягненням. Ми будемо продовжувати бути єдиним народом, єдиним серцем з нашими азербайджанськими братами", - йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство оборони й Генеральний штаб збройних сил Вірменії заявили про те, що війна в Нагірному Карабасі "не закінчилася повноцінно". При цьому представники вірменських військових відзначили, що армія буде виконувати всі рішення керівництва країни.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв і президент Росії Володимир Путін домовилися про припинення війни в Нагірному Карабасі з 10 листопада. За договором в регіон буде введений російський миротворчий контингент. Підписання документа викликало масові заворушення в Єревані. Протестувальники увірвалися в парламент, був побитий спікер Національних зборів.

Територіальний конфлікт навколо Нагірного Карабаху різко загострився 27 вересня після того, як Азербайджан оголосив про провокації з вірменської сторони й почав наступ. Відтоді сторони тричі домовлялися про припинення вогню, але кожен раз ці домовленості не дотримувалися.

Новини

Популярні теми форуму

analytics