Close button

Трамп подав позов у ще одному штаті

Трамп подав позов у ще одному штаті

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Штаб президента США Дональда Трампа подав ще один позов у штаті Пенсільванія, в якому стверджується про незаконну систему голосування поштою під час виборів глави держави. Про це повідомляє Reuters.

У позові стверджується, що чиновники Пенсільванії порушили Конституцію США, створивши "незаконну дворівневу систему голосування", при якій особисте голосування підлягало більшому контролю, ніж голосування поштою. Зокрема, під час голосування через пошту відсутні, на думку Трампа, принципи прозорості. Заява була подана проти держсекретаря Пенсільванії Кеті Буквар (Kathy Boockvar) і виборчих комісій в округах.

8 листопада штаб Трампа подав позов до суду Аризони у зв'язку з тим, що деякі з бюлетенів, подані в штаті в день виборів, не були зараховані. Стверджувалося, що через помилку співробітників виборчих дільниць округу Марікопа, голоси частини виборців виявилися відхилені.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор США Вільям Барр доручив Міністерству юстиції розслідувати повідомлення про фальсифікацію виборів. Йдеться про ті випадки, де маніпуляції могли вплинути на підсумковий результат у регіоні. При цьому штати повинні до 8 грудня залагодити всі процедури, включаючи перерахунок голосів і судові суперечки з приводу результатів.

7 листопада демократ Джо Байден, який набрав 290 з необхідних 270 голосів виборців і забезпечив тим самим собі перемогу, проголосив себе обраним президентом США. Дональд Трамп заявив, що сподівається повернути собі передові позиції в ряді штатів через суд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics