Close button

Медик спрогнозував поведінку коронавірусу у 2021 році

Медик спрогнозував поведінку коронавірусу у 2021 році

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Четвертої хвилі коронавірусу можна не побоюватися, упевнений провідний науковий співробітник лабораторії патогенезу інфекційних захворювань МДМСУ Максим Гультяєв. В інтерв'ю кандидат медичних наук спрогнозував, як будуть розвиватися події з COVID-19.

"Швидше за все, коронавірус буде проявляти сезонність і буде до нас повертатися. Однак наступний рік ми зустрінемо у всеозброєнні, і четвертої хвилі коронавірусу не буде", - прогнозує фахівець.

"У період з мінливою погодою вірус буде агресивнішим, більш контагіозний, цього не уникнути. Але цей коронавірус далеко не перший в нашому житті, з плином часу ми один до одного пристосуємось і будемо легше переносити захворювання", - сказав Максим Гультяев.

Підйом коронавірусу буде, але не буде таких жахливих цифр, упевнений лікар.

"Четвертої хвилі не буде. Буде підйом коронавірусу, але не буде таких жахливих цифр. Свідоме населення прийметься і вже будуть захищено, буде досить великий прошарок людей, які вже перехворіли та мають в достатній кількості антитіла класу G, які будуть захищати від цього вірусу", - розповів Максим Гультяєв.

Порятунком для нас є вакцинація, вважає лікар.

"У нас буде не одна, не дві, а десятки вакцин, буде з чого вибирати на будь-який смак, вік, ступінь ураження організму, наявність хронічних захворювань. Той, хто вакцинується, буде захищений, хто ні - це його вибір, вмирати чи ні. Це жорстоко звучить, але це насправді так. Ми якось ніжно поводимося з цим досить грізним захворюванням. Нам потрібно добре продумати питання пропаганди, щоб люди не боялися вакцинації, а розуміли її користь", - зазначив Максим Гультяєв.

За словами Максима Гультяєва, вакцина, яка з'явиться, захистить належним чином хоча б на найближчі роки, а згодом її, можливо, доведеться модернізувати, тому що вірусу властиво мутувати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics