Close button

Кремль відреагував на турецьких миротворців

Кремль відреагував на турецьких миротворців

Читати новину російською мовою, повідомляє РБК.

У тексті заяви про припинення війни в Нагірному Карабасі, узгодженого прем'єром Вірменії Ніколом Пашіняном, президентами Азербайджану та Росії Ільхамом Алієвим і Володимиром Путіним, немає ні слова про турецьких миротворців. Про це заявив прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков.

"Про це немає жодного слова в тексті заяви, про це не домовлялися три сторони, перебування турецьких солдатів в Карабасі не було погоджено", - сказав представник Кремля.

За словами Пєскова, в документі йшлося про створення на азербайджанській території центру моніторингу умов припинення вогню. Однак нюанси розміщення центру моніторингу є предметом окремої домовленості, пояснив він.

Раніше про турецьких миротворців в Нагірному Карабасі заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв. "Буде спільна миротворча місія Росії й Туреччини. Це новий формат", - сказав глава держави Путіну.

У Єревані цю інформацію спростували. Прессекретар прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна Мане Геворкян назвала заяву Алієва такою, що не відповідає дійсності.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова також заявила, що в Нагірному Карабасі будуть розміщені виключно російські миротворці.

Напередодні Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабасі з 10 листопада. Відповідно до одного з пунктів домовленостей, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі, а також уздовж Лачинського коридору буде розгорнуто російський миротворчий контингент. Планується, що в нього увійдуть 1,9 тис. військовослужбовців. Також для контролю виконання домовленостей в Карабасі буде створено миротворчий центр по контролю за припиненням вогню.

Новини

Популярні теми форуму

analytics