Close button

В Африці розробили тест на COVID-19 за 1 долар

В Африці розробили тест на COVID-19 за 1 долар

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

Інститут Пастера в Сенегалі розробив портативний тест на коронавірус, який дає результат за лічені хвилини і коштує всього $1.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

За словами розробників тесту DiaTropix, біомедичний дослідний центр близький до випуску доступного, портативного набору для діагностики Covid-19, який може дати результати за кілька хвилин.

За даними видання, тест розроблявся в партнерстві з п'ятьма дослідницькими організаціями, включаючи британську біотехнологічну компанію Mologic.

"Це дуже проста технологія, така як тест на вагітність, який можна використовувати всюди на рівні громади, що важливо для Африки", - сказав директор інституту Амаду Салл.

"Цей набір для швидкого тестування не вимагає електрики або лабораторного аналізу. Він складається з простої тест-смужки, вміщеної в пластиковий блок. Для виявлення зараження потрібна лише крапля крові. Тест перевіряє кров на антитіла і відображає результат на тест-смужці", - йдеться в матеріалі.

Перший раз прототип набору був протестований в червні. Після завершення перевірок регуляторних органів планується почати виготовлення і поширення комплектів.

За останніми даними Africa CDC, на всьому африканському континенті зафіксовано понад 1,8 мільйона підтверджених випадків захворювання Covid-19, майже половина з цих випадків - в Південній Африці.

Кількість випадків захворювання на континенті досить низька порівняно з рештою світу, але експерти кажуть, що низькі показники тестування у багатьох африканських країнах означають, що деякі випадки не повідомляються та не лікуються.

Новини

Популярні теми форуму

analytics