Close button

Влада назвала термін запуску 5G в Україні

Влада назвала термін запуску 5G в Україні

Читати новину російською мовою, повідомляє PaySpace Magazine.

Кабмін затвердив план розвитку 5G в Україні, розроблений Міністерством цифровий трансформації України спільно з іншими держорганами. Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров.

«Готуємо України до запуску 5G. Ми сподіваємося, що через рік-півтора оператори вже почнуть отримувати ліцензії і у нас з'явиться ця технологія. Але перед тим, як говорити про конкретні терміни, потрібно провести певну науково-дослідну роботу», - зазначив Федоров.

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест розповів, що зараз міністерство працює над створенням тестових зон 5G разом з виробниками обладнання і операторами. За його словами, початок використання зв'язку п'ятого покоління очікується в 2022 році.

«Світ не стоїть на місці - і сьогодні вже актуальна технологія 5G. В Європі існує план, згідно з яким до 2025 року всі міста повинні бути покриті мережею. В Україні ми не хочемо відставати і бажаємо дати операторам і бізнесу всі переваги цієї технології. Згідно з нашими планами, розгортання мереж 5G в Україні може початися в 2022 році, "- розповів Шелест.

Також заступник міністра озвучив плани щодо впровадження технології в Україні:

  1. початок роботи з використання діапазонів частот 700 МГц і 3400-3800 МГц;
  2. створення в листопаді поточного року робочої групи, яка проаналізує наявні частоти для розвитку 5G;
  3. оголошення тендеру на частоти для розвитку 5G відбудеться в жовтні 2021 року. Проведення тендеру має відбутися в грудні 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics