Close button

Питання Карабаха ще не вирішене

Питання Карабаха ще не вирішене

Читати новину російською мовою, повідомляє Интерфакс.

Тристороння угода щодо Карабаху, підписана з президентами Азербайджану та Росії, про припинення карабахської війни і здачу територій, не передбачає вирішення карабахського питання, заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

"Цим документом не передбачено конкретне вирішення питання, а всього лише передбачається припинення військових дій. Питання Карабаху, як було невирішеним, так і залишається невирішеним, і ще належить робота", - сказав Пашинян в своєму зверненні до народу.

Міноборони Азербайджану вранці 27 вересня заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту. За даними відомства, азербайджанські військові почали "контрнаступальну операцію" у відповідь на провокації з вірменської сторони. Зі свого боку Вірменія заявила про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республікиу (НКР) з боку Азербайджану.

9 листопада прес-секретар президента НКР повідомив, що Армія оборони невизнаного Карабаху втратила контроль над одним з ключових в Нагірному Карабаху містом Шуші, а азербайджанські війська знаходяться на підступах до столиці - Степанакерта.

У ніч на вівторок стало відомо, що президенти Росії і Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії Пашинян узгодили тристоронню заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабаху. Згідно з цією заявою, підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях, а вздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує його з Вірменією, будуть розгорнуті російські миротворці.

Пашинян назвав текст цього болючим для Вірменії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics