Close button

В Україні набули чинності нові ПДР

В Україні набули чинності нові ПДР

Читати новину російською мовою, повідомляє Автоцентр.ua.

Високий рівень аварійності на дорогах України змушує уряд вводити ряд нових інфраструктурних рішень, які дозволять підвищити безпеку вулично-дорожньої мережі, а також переглядати ПДР. Саме в останні були внесені поправки, які стосуються пішоходів і велосипедистів.

Зокрема, Кабінет міністрів України прийняв рішення про внесення змін до постанови №1306 від 10 жовтня 2001 року. Відповідно до пояснювальної записки, велосипедистам тепер дозволено пересуватися смугою для громадського транспорту. На думку чиновників, такий крок дозволить знизити число аварій за участю велосипедистів, адже за статистикою громадський транспорт рухається в середньому зі швидкістю 20 км/г. При цьому середня швидкість автомобіля складає 50 км/г.

velosipedist-na-doroge.jpg&key=656ea733a

Крім того, документ вводить обов'язкове використання пішоходами в темний час доби або в умовах обмеженої видимості світлоповертаючих елементів на одязі. Дане правило поширюється на людей, які пересуваються по проїжджій частині або узбіччю дороги. Такі елементи дозволяють водіям побачити пішохода за 120-150 метрів, при цьому людина в темному одязі видно тільки на відстані 20-30 метрів. Очікується, що в результаті використання флікерів знизиться смертність пішоходів на дорогах у 6-8 разів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics