Close button

У Євросоюзі раптово впало виробництво

У Євросоюзі раптово впало виробництво

Читати новину російською мовою, повідомляє Минпром.

Обсяг промислового виробництва в єврозоні несподівано знизився у вересні на 0,4% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу (Eurostat).

Виробництво товарів тривалого користування скоротилося вперше з квітня, що є черговим сигналом уповільнення темпів відновлення економіки єврозони, яка опинилася в серйозній кризі через пандемію коронавірусу.

Консенсус-прогноз експертів передбачав зростання промвиробництва у вересні на 0,7% в порівнянні з попереднім місяцем.

Випуск товарів тривалого користування, таких як телевізори й пральні машини, зменшився на 5,3%. У травні виробництво таких товарів злетіло на 53%, в червні - майже на 22%, після чого темпи зростання почали сповільнюватися. Зниження виробництва у вересні показує, що посткарантинний споживчий бум сходить нанівець, пише Dow Jones.

Виробництво споживчих товарів не тривалого користування в єврозоні в позаминулому місяці збільшилася на 2,1%, засобів виробництва - на 0,6%, проміжних товарів - на 0,5%. Вироблення електроенергії зменшилося на 1%.

Серед країн регіону найбільш значне зниження промвиробництва в порівнянні з попереднім місяцем відзначено в Італії (-5,6%), Ірландії (-4,7%) і Португалії (-3,8%).

У річному вираженні промвиробництво в єврозоні у вересні скоротилося на 6,8%. Аналітики в середньому прогнозували зниження на 5,8%, свідчать дані Trading Economics.

Новини

Популярні теми форуму

analytics