Close button

В Кремлі пояснили небажання вітати Байдена

В Кремлі пояснили небажання вітати Байдена

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував підсумки президентських виборів, що відбулись у США. Відео виступу глави МЗС Росії опубліковано на Youtube-каналі «RT російською».

Лавров пояснив небажання Москви вітати кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена з перемогою, яку йому пророкують великі американські ЗМІ. «Якщо в чиїхось традиціях направляти державні привітання на таких підставах (підрахунків ЗМІ), то ми нічого з цим не можемо вдіяти, але у нас інший підхід», - сказав представник Москви.

Міністр також звернув увагу на різні позиції всередині США. «Якщо ви чули заяву держсекретаря США Майка Помпео, то Держдеп поки теж не визнав американські вибори легітимними. Помпео закликав дочекатися завершення підрахунку голосів», - вказав на позицію колеги голова МЗС Росії. Російський міністр назвав виборчу систему в США «однією з найбільш архаїчних в значущих країнах».

На думку Лаврова, при правлінні Байдена міждержавні відносини Росії і США зміняться не сильно, а зовнішня політика буде схожа на ту, що проводилися за колишнього президента Барака Обами. Лавров також підкреслив, що «США глибоко розколоті», про що говорять результати голосування.

Раніше Помпео заявив, що процес підрахунку голосів виборців все ще триває. «Ми повинні переконатися, що юридичний процес повністю дотриманий», - сказав він.

7 листопада Джо Байден, який набрав, за даними ЗМІ, 290 голосів виборників при необхідних для перемоги 270, проголосив себе обраним президентом США. У свою чергу діючий голова держави Дональд Трамп сподівається повернути собі лідерські позиції в ряді штатів через суд. Він вважає, що Байден поквапився назвати себе новим лідером країни, «так як вибори ще не закінчилися».

Новини

Популярні теми форуму

analytics