Close button

Кремль відповів на чутки про втрату Кавказу

Кремль відповів на чутки про втрату Кавказу

Читати новину російською мовою, повідомляє РБК.

Думки про те, що після заяви щодо Нагірного Карабаху Росія нібито втратила Кавказ, є «диванною аналітикою». Про це заявив глава МЗС Сергій Лавров в ході прес-конференції.

«У когось ейфорія, у когось істерика, Росія, значить, програла Кавказ, наступним буде Крим ... У нас таких схожих аналітиків вистачає, як, власне, і в Туреччині, і в ряді інших країн», - заявив Лавров.

Міністр зазначив, що аналогічні думки з'являються в російських ліберальних ЗМІ і в соціальних мережах. «Це така диванна, знаєте, аналітика, на неї треба, напевно, уваги звертати поменьше», - резюмував Лавров.

Увечері 9 листопада лідери Вірменії, Азербайджану і Росії оголосили про угоду щодо припинення вогню в Нагірному Карабасі. У документі зазначається, що учасники конфлікту повинні з 10 листопада припинити військові дії в регіоні і зупинитися на займаних ними позиціях. Кілька районів Карабаху перейшли під контроль Баку.

Для контролю за виконанням домовленостей в зоні конфлікту має бути розгорнуто близько 2 тис. російських миротворців. Вони розмістяться там як мінімум на п'ять років, цей термін може бути продовжений.

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про порядок роботи російських миротворців в Карабаху. У тексті документа зазначається, що миротворчий контингент буде змінюватися не рідше двох разів на рік.

Новини

Популярні теми форуму

analytics