Close button

В США збираються запустити літаюче таксі

В США збираються запустити літаюче таксі

Читати новину російською мовою, повідомляє Газета.Ru.

Літаючі таксі від компанії Lilium Aviation можуть з'явиться в США вже в 2025 році. Такий транспорт зможе перевозити до п'яти чоловік, включаючи пілота, і долати 300 км за годину. Розробкою схожих проектів займаються і інші компанії.

Перший центр літаючих таксі в США буде побудований в 2025 році в Орландо, штат Флорида - після закінчення будівництва літаючий автотранспорт зможе доставити чотирьох пасажирів з цього міста в Тампу всього за півгодини. Зараз дорога на автомобілі з одного міста в інше зазвичай займає півтори години, повідомляє портал Daily Mail.

Пасажири, які бажають покататися на такому таксі-літаку, зможуть забронювати транспортний засіб прямо через телефон так само, як в додатках Uber і Lyft, повідомила місцева влада.

Як передбачається, вартість поїздки буде такою ж, як і у першого класу таксі, але в силу зростання популярності технології ціна буде зменшуватися.

Літальні апарати вироблятиме авіаційна компанія Lilium Aviation. На даний момент цей транспорт може долати відстань в 300 км всього за одну годину, що може вирішити проблему з пробками і звільнити пасажирів від турбот, пов'язаних з відвідуванням аеропорту.

Мер Орландо Бадді Дайер заявив, що для того, щоб нова технологія змогла дійсно змінити транспортну екосистему і принести людям користь, потрібно об'єднати зусилля міської адміністрацій, транспортних операторів і виробників авіамашин.

«Ми були зосереджені на пошуку правильних партнерів, щоб стати світовим лідером в області передовий повітряної мобільності», - пояснив глава міста.

Деякі експерти вважають, що при комерціалізації літаючих таксі можуть виникнути інфраструктурні та технічні проблеми, наприклад, здійснення управління повітряним рухом. Тим часом по завершенні реалізації проекту в Орландо в місті може з'явитися більше сотні нових робочих місць.

Lilium обіцяє, що співробітники, що працюють на аеровокзалі, отримуватимуть середню річну зарплату в розмірі $66 тис., що перевищує оклад працівників громадського наземного транспорту.

Крім того, за оцінкою міста, центр повітряного транспорту може принести економіці $1,7 млн за десятирічний період роботи об'єкта.

Варто відзначити, що це далеко не перший проект зі створення повітряного таксі. Так, три роки тому компанія Uber заявила, що до 2020 року літаючі таксі з'являться в Лос-Анджелесі, Далласі і Дубаї. Заради реалізації задуманого проекту компанія об'єдналася з космічним агентством NASA.

Сьогодні на офіційному сайті проекту Uber Elevate можна побачити інформацію про те, що термін запуску проекту зрушився на три роки.

Також компанія змінила список міст, в яких будуть запущені парки повітряних таксі. Так, замість Дубаю в 2023 році авіацентр буде побудований в Мельбурні.

Поки Uber і Lilium тільки планують запуск літаючих таксі, в столиці Південної Кореї, Сеулі, вже випробовують безпілотних пасажирських дронів. Так, 11 листопада безпілотник, здатний перевозити двох осіб, піднявся в повітря. Але, незважаючи на успішно проведений тестовий політ, повноцінний запуск таксі-дронів планується тільки в 2028 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics