Close button

У Європі виявили перший випадок хантавірусу

У Європі виявили перший випадок хантавірусу

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

Німецькі дослідники підтвердили перший випадок передачі хантавірусу Сеул від тварини людині. Інфекцію було виявлено у молодої пацієнтки, яка, імовірно, заразилася від свого домашнього щура.

Про це в четвер, 12 листопада, повідомляє пресслужба клініки Шаріте.

"Своє початкове походження вірус бере в Азії й, можливо, був завезений в Європу дикими щурами на судах. Однак раніше він не спостерігався в Німеччині", - заявив професор Йорг Хофманн.

Дослідники припустили, що домашній щур, у якого був виявлений вірус, був завезений з-за кордону. Пацієнтка була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії після того, як у неї розвинулася гостра ниркова недостатність. Серологічне тестування підтвердило передбачуваний діагноз - хантавірусна інфекція. При цьому даний різновид хантавірусу залишається невідомим. Завдяки особливій техніці молекулярної діагностики дослідники підтвердили інфікування пацієнтки і її щура вірусом Сеул.

Hantavirus_EM.jpg

Хантавірус Сеул під мікроскопом. Фото: Шаріте

"Той факт, що патоген знайшли у домашнього щура, значить, що вірус може експортуватися через торгівлю цими тваринами практично по всьому світу", - заявили дослідники, додавши, що власникам щурів необхідно бути обережними.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірус Сеул є одним з видів хантавірусів, який передається від щурів людині. При важкій формі хвороби у пацієнтів можуть розвиватися кровотечі й нирковий синдром. Примітно, що інфекція може також протікати безсимптомно. Хвороба, викликана вірусом Сеул, не передається від людини людині. Ефективного лікування інфекції, викликаної вірусом Сеул, на цей час немає.

Нагадаємо, в березні цього року в Китаї одна людина померла від хантавірусу. Інфікований помер раптово, в громадському транспорті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics