Close button

Суд у Пенсільванії задовольнив позов Трампа

Суд у Пенсільванії задовольнив позов Трампа

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Апеляційний суд в штаті Пенсільванія задовольнив позов штабу Дональда Трампа про незаконність підрахунку голосів, надісланих поштою, написала Philadelphia Inquirer.

Суперечка йшла про бюлетені виборців, які не підтвердили свою особистість. Згідно із законодавством Пенсільванії, особи, які голосували, могли підтвердити їх автентичність протягом шести днів після виборів, тобто до 9 листопада. Однак держсекретар штату Кеті Буквар продовжила цей термін до 12 листопада.

"Суд постановляє, що відповідач Кеті Буквар на своїй посаді секретаря штату не мала повноважень направляти окружним виборчим комісіям вказівки про зміну дедлайну для посвідчення особи деяких виборців", - постановила суддя-республіканець Мері Ханна Левітт, розпорядження якої опублікував канал Fox.

Газета називає судову перемогу Трампа незначною, вказуючи, що мова йде про невелику кількість відбракованих бюлетенів. За даними видання, ці голоси не включили в офіційний підрахунок, згідно з яким Джо Байден випереджає Трампа на 54 тисячі голосів.

Президентські вибори пройшли в США 3 листопада. За попередніми даними, переміг Джо Байден, про це оголосили найбільші американські ЗМІ. Разом з тим Трамп сказав, що вибори ще далекі до завершення, оскільки він має намір відстоювати своє лідерство в суді.

Новини

Популярні теми форуму

analytics