Close button

Економіка України не переживе ще один локдаун

Економіка України не переживе ще один локдаун

Читати новину російською мовою, повідомляє Espreso.TV.

В Україні можуть ввести повний локдаун в разі, якщо ситуація із захворюваністю на COVID-19 дійде до введення протоколу медичного сортування, коли лікарі будуть вибирати, кого рятувати, а кого ні.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації й нардеп фракції Слуга народу Михайло Радуцький.

"Повний локдаун можливий, коли, не дай Боже, запрацює протокол сортування. Протокол сортування – локдаун системи охорони здоров'я. І це автоматом локдаун країни, коли лікар повинен буде вибирати, кого рятувати, а кого ні – це катастрофа для всієї країни", – зазначив Радуцький.

Він переконаний, що економіка України ще одного локдауна не переживе.

"Ми ще одного локдауна не переживемо. Мета карантину вихідного дня – не розірвати ланцюг. Розірвати повний ланцюг може тільки повний локдаун. Але карантин вихідного дня може зменшити кількість хворих", – вважає Радуцький.

Він додав, що кількість ліжко-місць в лікарнях – це не найбільша проблема.

"У нас найбільша біда – це лікарі та медперсонал. Його на якомусь етапі навіть при наявності ліжок може просто не вистачати, тому що лікарі теж хворіють, вони теж люди. У мене немає впевненості, що карантин вихідного дня однозначно дасть позитивний результат. Тому він і введений тільки на два тижні, щоб подивитися результати", – сказав Радуцький.

Новини

Популярні теми форуму

analytics