Close button

Представлена нова технологія акустичних систем

Представлена нова технологія акустичних систем

Читати новину російською мовою, повідомляє National Geographic.

Ізраїльська компанія Noveto Systems представила систему під назвою SoundBeamer 1.0, яку протестували співробітники АР. В технології використовується модуль тривимірного зондування, який визначає місцезнаходження та відстежує становище вуха, відправляючи звук за допомогою ультразвукових хвиль для створення звукових кишень біля вух користувача.

За заявою компанії, звук можна почути в стереофонічному або тривимірному режимі, який створює звук на 360 градусів навколо слухача.

«Уявіть собі світ, в якому ви переміщується в своєму власному звуковому міхурі. Ви слухаєте свої улюблені мелодії, граєте в гучні комп'ютерні ігри, дивитеся фільм або отримуєте вказівки по навігації в автомобілі - і все це не турбує оточуючих», - Noveto Systems.

Noveto очікує, що у цього пристрою буде безліч практичних застосувань, від надання офісним працівникам можливості слухати музику або конференц-зв'язок, не відволікаючи колег, до можливості грати в ігри, кіно або музику, не заважаючи своїм близьким.

При цьому, відсутність навушників означає, що користувач не ізольований від навколишнього світу і може чути інші звуки в приміщенні.

Основа технології - масив з безлічі ультразвукових випромінювачів. Вони розташовані на пристрої у вигляді двовимірної сітки, яка формує звуковий пучок.

Змінюючи налаштування, звук може слідувати за слухачем, коли він рухає головою. Також можна піти зі шляху променя і взагалі нічого не чути, що створює сюрреалістичний досвід, пише АР.

Хоча концепція точкової передачі звуку не нова, Noveto стала першою компанією, хто запустив цю технологію у вигляді настільного пристрою.

Гендиректор компанії Крістоф Рамштайн повідомив, що «зменшена і більш приваблива версія прототипу» буде готова до послуг споживачів до кінця 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics