Close button

Вихідні на Новий рік-2021: скільки будемо відпочивати

Вихідні на Новий рік-2021: скільки будемо відпочивати

Скільки будемо відпочивати в грудні 2020 і січні 2021, які важливі свята варто відзначити в календарі, повідомляє Курс Украины.

Грудень - місяць, наповнений радісними передсвятковими клопотами, запахом мандарин і очікуванням дива.

Святковий настрій стартує 19 грудня - в День Святого Миколая. Хоча цей день не є офіційним святом, в цьому році він буде вихідним, так як випав на суботу. Не забудьте покласти дітям подарунки під подушку.

Додатковий вихідний українці отримають 25 грудня, коли християни відзначають Різдво Христове за Юліанським календарем. Таким чином в кінці грудня нас чекають подовжені вихідні в кінці місяця з 25 по 27 число включно.

Варто відзначити, що напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого дня скорочується на 1 годину. Тому передсвяткові дні 24 і 31 грудня будуть укороченими.

Читайте також: Астрономічний календар на 2021 рік для жінок

Січень - самий святковий і, можна сказати, чарівний місяць в році. Зимові свята мають давні традиції.

Школярі з нетерпінням чекають зимових канікул, а дорослі - додаткових вихідних.

Новий рік 1 січня 2021 року, а також Різдво Христове за Юліанським календарем, припадає на п'ятницю. Це означає, що перший вікенд в січні, як і останній в грудні, теж триватиме 3 дні.

Діти вірять, що в новорічну ніч трапляються чудеса, а дорослі в цей час намагаються почати нове життя: наприклад, позбутися шкідливих звичок.

Додатковий вихідний українці також отримають 7 січня. У цей день Різдво Христове відзначають за Григоріанським календарем. Оскільки це свято в 2021 році випадає на четвер, 8 січня також вирішили зробити вихідним днем. Таким чином українці відпочиватимуть 4 дні поспіль. Правда за це доведеться відпрацювати наступну суботу, 16 січня.

Так в січні українці двічі отримають подовжений вікенд:

  • з 1 по 3 число включно
  • з 7 по 10 число включно.

Крім того в першому місяці року буде один передсвятковий скорочений день - 6 січня.

eh_gd_j75h_big.jpg

Згадаймо ще один зимовий свято - Старий Новий рік, який відзначається 14 січня. Це свято нам принесла зміна літочислення. І хоча воно не є державним, традиції новорічних гулянь по-старому ще живі.

Напередодні, ввечері 13 числа, в Україні починаються гуляння, які називають Маланкою на честь преподобної Маланії Римлянки. У цей вечір прийнято накривати багатий стіл. Дівчата ворожать на судженого, співають традиційні пісні.

А рано вранці 14 січня хлопчаки і молоді хлопці наповнюють свої рукавиці зерном і засівають спочатку в своєму будинку, потім в будинках хресних батьків, родичів і сусідів. При цьому засівальники бажають щастя, достатку і врожаю в новому році. Народна прикмета свідчить, що для щедрого року в цей день першим в будинок має зайти чоловік.

Таким чином, в ніч з 13 на 14 січня кожен може дозволити собі «досвяткувати» найулюбленіше свято.

Новини

Популярні теми форуму

analytics