Close button

PayPal запустила вільні операції з біткоїном для США

PayPal запустила вільні операції з біткоїном для США

Читати новину російською мовою, повідомляє The Page.

Платіжна система PayPal запустила покупку і продаж чотирьох криптовалют біткоїна, Bitcoin Cash, Ethereum і Litecoin для користувачів із США.

«Щоб поліпшити розуміння споживачами і прийняття криптовалют, компанія вводить можливість купувати, зберігати і продавати обрані криптовалюти, спочатку з використанням біткоїнів, Ethereum, Bitcoin Cash і Litecoin, безпосередньо в цифровому гаманці PayPal. Послуга тепер доступна для власників рахунків PayPal в США», — повідомляє компанія.

Послуга доступна в США в рамках партнерства з Paxos Trust Company, регульованим постачальником криптовалютних продуктів і послуг.

Компанія планує розширити функції в Venmo, своєму платіжному сревісі для смартфонів, і зробити вибір бірж-партнерів у I половині 2021 року.

При купівлі або продажу криптовалют до 31 грудня 2020 року плата за обслуговування і за зберігання криптовалют на рахунку PayPal не стягується.

PayPal також отримала першу у своєму роді умовну ліцензію Bitlicense від Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк (NYDFS).

У рамках цієї пропозиції PayPal надасть власникам облікових записів освітній контент. Він допоможе зрозуміти екосистему криптовалют, ризики та можливості, пов'язані з інвестуванням у криптовалюти, а також інформацію про технології блокчейн.

«Перехід до цифрових формам валют неминучий, що принесе явні переваги з погляду фінансової доступності та доступу; ефективності, швидкості і стійкості платіжної системи; а також здатності уряду швидко розподіляти кошти серед громадян», — сказав Ден Шульман, президент і генеральний директор PayPal.

Читайте также: Биткоин подорожал до максимума с 2018 года

Контекст. Перехід до цифрових платежах і цифровому поданням цінностей продовжує прискорюватися. Це обумовлено пандемією COVID-19 і підвищеним інтересом до цифрових валют з боку центральних банків і споживачів.

Широкому поширенню криптовалют традиційно перешкоджає їх обмежена корисність як інструмент обміну через нестабільність, вартість та швидкість транзакцій. Проте, обіцянка передових технологічних платформ відкриває можливість для впровадження цифрових валют.

Згідно з опитуванням, проведеним Банком міжнародних розрахунків, кожен десятий центральний банк, що представляє приблизно одну п'яту населення світу, розраховує випустити свої власні цифрові валюти протягом наступних трьох років.

Максим Нечипоренко

Новини

Популярні теми форуму

analytics