Close button

Найекономічніший літак для бізнес-авіації

Найекономічніший літак для бізнес-авіації

Читати новину російською мовою, повідомляє PaySpace Magazine.

Американська компанія Otto Aviation створила літак Celera 500L, який є найекономічнішим літаком бізнес-авіації на цей момент.

На кінець серпня новий авіалайнер здійснив понад 30 випробувальних польотів. Витрати становили від 90 мл до 130 мл гасу на 1 км. Операційні витрати при цьому складуть не більше $328 на годину, проти $2,1 тис. у сучасних бізнес-джетів.

Низьке споживання палива забезпечується особливою аеродинамічною формою повітряного судна і наявністю всього одного гвинтового двигуна. В результаті це дозволить Celera 500L виконувати рейси бізнес-авіації за ціною звичайних регулярних рейсів, вважають в компанії.

Літак зможе перевозити шість пасажирів в кріслах першого класу на відстань 7,2 тис. км зі швидкістю понад 700 км/год, що можна порівняти з реактивними літаками.

В результаті Celera 500L зможе з'єднати будь-які регіональні аеропорти США, розташовані в континентальній частині країни.

У прототипі відсутні ілюмінатори в пасажирському салоні - огляд є тільки у пілотів. Однак у візуалізації показано, що зразки для комерційного використання матимуть по три вікна для пасажирів з кожної зі сторін.

Celera-500L.jpg

Фото: ottoaviation.com

Новини

Популярні теми форуму

analytics