Close button

У Німеччині відмовилися підтримати "Північний потік-2"

У Німеччині відмовилися підтримати "Північний потік-2"

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Ініціатива партії "Альтернатива для Німеччини" (АДГ) з підтримки газопроводу "Північний потік-2" не пройшла в німецькому парламенті. Депутати відмовилися підтримати заяву під назвою "Забезпечення енергетичної безпеки - підтримка Nord Stream-2" більшістю голосів - 556 проти 83. Підсумки обговорення опубліковані на сайті бундестагу.

У пропонованій заяві вказувалося, що газопровід дасть збільшення енергобезпеки Німеччини та Європи в цілому і послужить загальним інтересам, оскільки диверсифікує поставки газу в регіон. Депутатам запропонували закликати федеральний уряд забезпечити якнайшвидше завершення проєкту.

В ході дебатів більшість німецьких партій, крім "Зелених", в цілому підтримали висловлену в заяві позицію. Але водночас депутати, які виступали, вказали, що нова заява ніяк не допоможе будівництву, тому і сенсу в ньому немає.

Представник Вільної демократичної партії (ВДП) Мартін Нойманн заявив, що підтримує мораторій на будівництво газопроводу, але при цьому партія виступає проти екстериторіальних санкцій з боку США. Останні являють собою головну перешкоду для завершення будівництва.

У той же момент, представник Соціал-демократичної партії Німеччини Тімон Греммельс вказав, що торгівля газом допоможе політичного діалогу з Росією. Крім того, він зазначив, що Москва може переорієнтуватися на поставки газу в Китай, і цей альянс з політичної точки зору повинен викликати куди більше стурбованості.

Раніше видання Die Welt розповіло, що Німеччина до останнього намагалася знайти компроміс з США і збиралася будувати термінали для прийому зрідженого природного газу (СПГ) з-за океану. Однак останнім часом процес застопорився, крім того, обраний президент США Джо Байден, схоже, має намір тільки посилити тиск на "Північний потік-2" і остаточно поховати його.

Росія збиралася завершити будівництво "Північного потоку-2" в кінці 2020 го або початку 2021 року. Майже через рік після введення санкцій морські роботи так і не відновилися.

Новини

Популярні теми форуму

analytics