Close button

Євросоюз визначився з постачальниками вакцин

Євросоюз визначився з постачальниками вакцин

Читати новину російською мовою, повідомляє ТАСС.

Європейський союз (ЄС) може витратити понад €8 млрд на закупівлі сотень мільйонів доз вакцин, розроблених компанією CureVac і корпорацією Pfizer спільно з BioNTech. Про це в п'ятницю повідомило агентство Reuters з посиланням на джерело.

За його даними, ЄС погодився платити по €15,5 за дозу вакцини від Pfizer і BioNTech. Таким чином, за 300 млн доз ЄС заплатить €4,6 млрд. Вартість однієї дози вакцини, виробленої CureVac, для спільноти складе €10 в рамках поставки перших 225 млн доз. За даними агентства, додаткові 180 млн доз можуть обійтися Євросоюзу вже по €12 за штуку. Перші поставки вакцин від CureVac очікують в ЄС до кінця березня.

В Єврокомісії (ЄК) агентству не підтвердили інформацію про вартість вакцин, пославшись на конфіденційний характер контрактів з постачальниками. Виробники вакцин також відмовилися розкривати деталі операції з Євросоюзом.

Шість контрактів ЄК

Стратегія вакцинації Єврокомісії включає підписання контрактів на передзамовлення вакцин з шістьма західними компаніями. Єврокомісія вже підписала контракти з AstraZeneca, Sanofi - GSK, Johnson&Johnson, концерном BioNTech - Pfizer і CureVac, в стадії підготовки - контракт з Moderna. Перший з цих контрактів - з AstraZeneca на 400 млн доз - уже набрав чинності 27 серпня, і Єврокомісія вже заплатила за нього €336 млн. У цілому Єврокомісія має намір отримати від 1 до 2 млрд доз вакцин від всіх шести виробників.

Раніше представники Єврокомісії неодноразово заявляли, що перша у світі вакцина від коронавірусу - російська "Супутник V" - не ввійде в стратегію вакцинації ЄС, оскільки ця стратегія включає тільки виробників вакцин, які будуть вести виробництво на території ЄС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics