Close button

Мінцифри анонсувало нові методи боротьби з COVID

Мінцифри анонсувало нові методи боротьби з COVID

Читати новину російською мовою, повідомляє Корреспондент.

Україна введе нові цифрові інструменти в боротьбі з епідемією коронавірусу. Про це заявив глава Мінціфри Михайло Федоров в Facebook в п'ятницю, 20 листопада.

У кожній опорної лікарні з'явиться відповідальний за актуальну інформацію щодо числа заражених коронавірусом госпіталізованих, числа ліжко-місць. На базі цієї інформації з'явиться чат-бот. Через нього швидкі зможуть дізнаватися, скільки місць залишилося і куди везти пацієнта.

"Завдяки інструменту диспетчери "швидких" будуть розуміти, куди можна направляти пацієнта на госпіталізацію. Найближчим часом ми запустимо пілотний проект на базі одного регіону", - написав Федоров.

Також додаток Вдома буде оновлений. Люди зможуть вказувати симптоми, які будуть оброблятися Центром громадського здоров'я.

"Електронні направлення на ПЛР-тестування. Інструмент вже працює в поліклініках, готуємо функціонал для "швидких" і стаціонару. Це дозволить моніторити результати тестування і терміни дії тесту", - додав Федоров.

Як зазначив міністр, сервіс уже розроблений і доступний для медичних працівників.

Нарешті, Мінціфри вводить електронний рецепт на антибіотики, який зменшить хаотичне вживання антибіотиків самостійно, а також готує стратегію впровадження QR-системи для моніторингу ситуації в публічних місцях.

Новини

Популярні теми форуму

analytics