Close button

Підготовка авто до зими: 7 важливих порад

Підготовка авто до зими: 7 важливих порад

Коли прийде зима, це значить, що автомобілістам пора готуватися до їзди в холодних і засніжених умовах. "Перевзутися" - це далеко не все, що потрібно зробити для комфортної та безпечної експлуатації автомобіля в холодну пору року, повідомляє Обозреватель.

У цій статті кілька порад, як підготувати автомобіль до зими.

Перевірити акумулятор

Якщо акумулятор

Акумулятори дуже часто виходять з ладу взимку, оскільки вони чутливі до холоду. Низькі температури суттєво уповільнюють хімічні процеси: так, при мінус 10 градусах АКБ втрачає 35% ємності, а при мінус 20 - 50%.

До того ж, саме на холоді машина найчастіше використовує додаткове обладнання, яке "тягне" енергію: обігрівач, обдув, двірники і т.д. І якщо "зійдуться всі зірки", машина просто може не завестися в один прекрасний момент. Крім того, не варто забувати про ресурс як такому - в середньому акумулятори "живуть" 4-5 років.

Перевірити двірники

Склоочисники, як і личить всім врасходнікам, мають властивість зношуватися. Якщо щітки вже старі, це може позначитися на оглядовості, особливо - в зимову пору (найчастіше знос виражається в тому, що двірники не витирають зі скла опади повністю, частина з них просто розмазується по поверхні). На холодну пору краще поставити спеціальні зимові двірники.

Залити "незамерзайку"

Звичайний омивач склоочисників призначений лише для експлуатації в теплу і помірно холодну погоду. Щоб в сильний "мінус" омивач не замерз, необхідно його замінити на спеціальну рідину, яка стійка до холоду - зимовий омивач. У народі його називають "незамерзайкой".

Засоби для чищення кузова і стекол

Чистити автомобіль потрібно акуратно, щоб не пошкодити фарбу

Взимку автомобілі часто перетворюються в "проліски". Очистити кузов від снігу допоможе щітка, а зняти крижану кірку зі стекол - скребок. Деякі девайси йдуть відразу 2 в 1 (щітка-скребок). Також не зайвим буде кинути в багажник лопату - при рясному випаданні снігу вона стане в нагоді для відкопування автомобіля.

Обробити ущільнювачі

При різкому відкриванні дверей замерзлого автомобіля є великий шанс відірвати гумовий ущільнювач. Щоб цього не допустити, гумки краще обробити мастилом на силіконовій основі, але в крайньому випадку підійде і звичайний крем для взуття.

Захистити кузов

Взимку дороги посипають реагентами: вони збільшують стійкість автомобілів, але завдають великої шкоди кузову. Згодом це навіть може привести до появи корозії. Щоб не допустити ушкоджень, машину краще обробити воском. Робити це краще на СТО: віск "в домашніх умовах" зійде вже після першої або другої мийки, а ось професійної обробки вистачить на 3-4 місяці.

По можливості поміняти не тільки шини, але і диски

Взимку дешевше їздити на штампованих дисках

Якщо машина "взута" в литі диски, то на зиму їх краще замінити на сталеві. У холодну пору, коли на дорогах лежить багато снігу, диски нерідко б'ються об ями-невидимки. У разі пошкодження сталевий диск можна вирівняти і поїхати далі, а ось з "литтям" не все так просто - сильний удар може розколоти його. У такому випадку потрібно повна заміна диска. До того ж, не варто забувати, що литі диски коштують значно дорожче штампованих.

Новини

Популярні теми форуму

analytics