Close button

Найпопулярніші легковики віком до 5 років

Найпопулярніші легковики віком до 5 років

Новий автомобіль, звичайно, бажане придбання для кожного. Це 100% залишок ресурсу, заводська гарантія, ніяких питань типу "бита-фарбована", "скрученого" пробігу та інших моментів, які можуть дістатися у спадок від попереднього власника, повідомляє Auto RIA.

Але, в тих умовах що маємо зараз, перш за все - економічних, не всім по кишені машини, які пропонують в автосалонах. Крім того, за перші 4-5 років експлуатації, як свідчить статистика, легкові автомобілі втрачають від своєї початкової вартості від 30 до 60%.

Але в цей раз ми розглянемо не нові, а сегмент вторинного ринку з легковиками у віці до п'яти років, тобто випущені між 2015 і 2020 роками включно: подивимося, серед чого є вибір, і на які, як зараз пишуть в соцмережах, "плюси , мінуси і підводні камені "слід звернути увагу.

Отже, припустимо, вас влаштовує те, що машина вже не з нульовим пробігом, гарантія на неї закінчилася або закінчується, але все ж вона ще не дуже стара, - можливо, до сих пір «в актуальному кузові», тобто оновлення або наступне покоління ще не були представлені. Так, можуть виникати питання, перераховані на початку, але вони цілком справедливо компенсуються меншою ціною: щось втрачаємо, але дещо і отримуємо.

Загальна кількість пропозицій легкових автомобілів віком до 5 років становить понад 33 тис., Частка сегмента від загального обсягу торгів на "вторинці" - 18%. Це "мікс" з машин, раніше проданих офіційними дилерами в Україні, і що імпортуються з-за кордону (таких близько 41%). Група "свіжопригнаних" теж ділиться на дві основні частини - "європейки" і "американки". Обсяг останніх становить 25% від кількості всіх пропозицій б / у легковиків, випущених після 2015 року.

Ознайомившись з пропозицією, перейдемо до статистики фактичних продажів: нижче - 20 автомобільних марок, чиїх легковиків в заданому віковому діапазоні було продано або вперше зареєстровано після розмитнення більше всіх за 10 місяців 2020 року. Це допоможе розуміти, на які бренди варто орієнтуватися, щоб отримати найбільший вибір.

150814.jpg

Як наступний крок пропонуємо перейти від узагальнених даних до окремих моделей. Біля кожної з них вказано кількість куплених українцями автомобілів з січня по жовтень (включно) поточного року.

e044269dded4b01138e1a.png

У першій десятці з "чисто" європейських автомобілів присутній тільки Skoda Octavia, інші ж як раз з "міксу", що складається з евроверсіі (включаючи місцеві "дилерські") і машин з США. А є і цілком американські варіанти, як лідер рейтингу - Nissan Rogue, хоча і крім нього «аукціонних» авто вистачає: пропонують Volkswagen Jetta, Ford Fusion і Escape.

1514c4cc27928c62f829d.png

Чимало "американок" і на другому слайді. На найвищих позиціях за кількістю куплених авто вони в цей раз явні лідери в сегменті "до 5 років". Це не означає, що європейські авто абсолютно "заглушені" заокеанськими машинами з червоними ліхтарями покажчиків повороту, але це свідчить про те, що найбільший інтерес зараз спостерігається саме до них. Європейські моделі трохи нижче в списку, - крім того, оскільки їх модельний ряд ширше, кожна окрема машина не змогла "взяти" тієї кількості угод, скільки довелося на поки обмежений модельний ряд "американок".

Хоча, хто знає: з такими темпами скоро "гонщики" можуть почати привозити пікапи, яких чимало в США, або легковика поки не дуже відомих і популярних у нас марок, наприклад, Buick, Cadillac, GMC або RAM. Це поки вони орієнтуються на більш поширені в наших краях німецькі, корейські чи японські марки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics