Close button

Як користувачі скорочують строк життя смартфона

Як користувачі скорочують строк життя смартфона

Читати новину російською мовою, повідомляє Прайм.

Оскільки акумулятор в сучасних смартфонах користувачі не можуть замінити самостійно без спеціальних навичок та інструментів, для багатьох термін служби смартфона - це термін служби акумулятора, розповів експерт платформи "Цифровий громадянин" Володимир Гриценко.

"Термін служби батарейки скорочується, якщо смартфон використовують за високих температур. Наприклад, якщо заряджати смартфон потужною "швидкою" зарядкою і одночасно розмовляти по Zoom, температура пристрою може істотно підвищитися, що часто призводить до пошкоджень акумулятора", - пояснює експерт.

Інша деталь сучасних смартфонів, яка може втратити свої характеристики згодом - це OLED-екран. Вони мають тенденцію до вигорання, особливо якщо використовуються на високій яскравості. Є кілька технологій, які цьому перешкоджають, однак повністю піти від вигорання через 3-4 роки не виходить, додає він.

"З очевидних причин, які скорочують термін служби смартфонів - недбале поводження, падіння, потрапляння вологи всередину смартфонів. Навіть на водозахищеному смартфоні через слот для SIM-карти вода може потрапити всередину, якщо навколо прокладки збереться пил або бруд", - зазначає Гриценко.

Тим, хто часто випускає телефон, експерт радить придивитися або до оригінальних чохлів від виробника, або до спеціальних великих протиударних чохлів. Захисне скло може захистити екран від подряпин, але псує зовнішній вигляд пристрою, від нього також можуть функціонувати неналежним чином підекранні датчики відбитка пальця.

"Також варто звернути увагу на те, як ви користуєтеся батареєю смартфона: намагайтеся на розряджати його "в нуль", використовуйте технології заощадження ресурсу акумулятора. Наприклад, на айфонах є можливість "оптимізованої зарядки", коли акумулятор заряджається до 100% тільки на момент початку користування ним, щоб зберегти ресурс", - закінчив Гриценко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics