Close button

Як функціонує міжбанк і хто у виграші?

Як функціонує міжбанк і хто у виграші?

Читати в форматі Story, повідомляє Курс Украины.

Міжбанківський валютний ринок - це система торгів безготівковою валютою в Україні. У торгах беруть участь всі банки, що мають ліцензію НБУ на здійснення валютних операцій. Оскільки юридичні та фізичні особи в даний момент не мають права самостійно виходити на міжбанк, вони змушені користуватися відповідними послугами комерційних банків.

Всупереч загальній думці, заявки клієнтів на міжбанк не потрапляють. Наприклад, якщо 5 клієнтів хочуть купити по 20 тисяч доларів, а один клієнт - продати 100 тисяч, банк проведе ці угоди за внутрішнім курсом банку. На міжбанківський ринок банк виходить тільки для задоволення власних потреб.

При валютні операції більшість клієнтів очікує досить невигідний внутрішній курс банку, що відрізняється від реального міжбанківського. Чи варто говорити, що якщо ви втрачаєте 10 копійок на кожному доларі, а ваш конкурент - немає, то ваш бізнес в довгостроковій перспективі приречений?

Щоб не «дарувати» гроші банку, в електронній заявці на покупку або продаж валюти необхідно вказувати бажаний курс, орієнтуючись на поточні котирування міжбанку. Заявку слід подавати в день продажу, коли торги вже в розпалі. Чим оперативніше і точніше ваш джерело інформації про хід торгів, тим більша ймовірність отримати вигідний курс.

На даний момент, найточнішим і оперативним джерелом курсів міжбанку на ринку є наш сайт "Курс України", яким користуються як приватні підприємці, так і величезні холдинги. У разі, якщо ваш банк хронічно залишає ваші заявки незадоволеними, примушуючи вас до невигідних угод, варто подумати про зміну банку на менш жадібний.

Новини

Популярні теми форуму

analytics