Close button

Норки Данії почали "повставати" з-під землі

Норки Данії почали "повставати" з-під землі

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

У Данії мертві норки піднімаються зі своїх могил через поспішний забій (вбили, нагадаємо, 17 млн звірків): їх поховали в неглибоких ямах, і тепер вони стали з'являтися на поверхні.

Про це повідомляє інформаційне агентство The Guardian.

"У міру розкладання тіл можуть утворюватися гази, - сказав Томас Крістенсен, офіційний представник національної поліції. - Це змушує тіла трохи розширюватися. Таким чином, в гіршому випадку нірку виштовхує з землі".

Поліція регіону Західна Ютландія, де кілька тисяч норок були поховані на військовому полігоні, намагалася протистояти страшному явищу, насипаючи землю поверх трупів, які перебували в траншеї глибиною 1 метр.

На думку Крістенсена, це природний процес. "На жаль, один метр грунту - це не просто метр грунту - все залежить від того, який це тип ґрунту. Проблема в тому, що піщаний грунт в Західній Ютландії занадто легкий. Тому нам довелося засипати зверху ще більше землі".

Є ще одна поширене в ЗМІ занепокоєння. Тварини, на їхню думку, були поховані занадто близько до озер і підземних вод, що викликає побоювання з приводу можливого забруднення грунту і джерел питної води.

"Це явище було тимчасовою проблемою, пов'язаною з процесом розкладання. Територія буде контролюватися 24 години на добу, поки не буде побудовано огорожу, щоб уникнути потенційних проблем для тварин і людей", - заявили в Міністерстві навколишнього середовища Данії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics