Close button

Детектива НАБУ підвищили після скандалу з повіями

Детектива НАБУ підвищили після скандалу з повіями

Читати новину російською мовою, повідомляє Деловая столица.

Фігуранти скандального відео, на якому детективи НАБУ просто під час допиту обговорювали виклик повій і розпивання елітного алкоголю підозрюваного, не понесли ніякого покарання.

Більше того, одного з них призначили прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, тобто фактично підвищили.

Йдеться про запис, який, за словами журналіста Володимира Бойка, один з чиновників НАБУ забув в ресторані. На ньому керівник першого відділу детективів другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Володимир Новіков і його підлеглі проводять обшук в приватному будинку в рамках кримінального провадження №42016000000001157 за підозрою в розкраданні коштів в Державному підприємстві "Укркосмос". Цікаво, що детективи Нацбюро залучили понятими співробітників поліції, що є грубим порушенням.

На відео видно, як "антикорупціонери" під час проведення слідчих дій пропонують викликати повій, вживають продукти власника будинку без його дозволу і обговорюють наміри розпити пляшку алкоголю. Більше того, за вказівкою Новікова силовики неправомірно застосовують силу до викликаного підозрюваним адвоката Сергія Гелла.

"Якою ж була реакція на свавілля з боку НАБУшників? Когось покарали, когось звільнили? Ні. Адже керівника підрозділу детективів Новікова, який засвітився на відео, захищає заступник директора НАБУ Андрій Калужинський - той самий, який збив на смерть на освітленому переході людину і не поніс за це ніякого покарання. а один з детективів-беззаконників з відео, Богдан Мірко, пішов на підвищення і працює вже не рядовим детективом НАБУ, а прокурором в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі", - пише Денисенко.

Читайте также: Как ведут себя детективы НАБУ на обыске

На його думку, це "свідчення того, наскільки прогнила вся система антикорупційних органів, створена не так давно". "Порушників норм закону і базових моральних принципів, прийнятих у цивілізованому суспільстві, не тільки свідомо покривали в НАБУ, а й взяли на роботу в інший антикорупційний орган. Тобто, таке вважається допустимим не тільки в НАБУ, а й, схоже, є нормою і для САП - він отримав рекомендацію на призначення на посаду прокурора САП з боку конкурсної комісії, і керівництво САП спокійно закрило очі на його гріхи", - зазначає політолог.

Новини

Популярні теми форуму

analytics